UUTISIA

Yörnilän Yöntaika ”Valma” testattu 23.10.2019. JLPP N/N. Ei kantaja.

Yörnilän Yöntaika ”Valma” hyväksytysti läpi Valkeakosken MH-kuvauksessa 14.9.2019.

”Valma” Tampereen näyttelyssä 16.6.2019 ERI PN2 SA VARA-SERT

”Valma” tutkittu 8.6.2019, lonkkanivelet A/A, kyynärnivelet 0/0 ja silmät terveet.

Yörnilän Vadelma ”Taru” jalostustarkastettu hyväksytysti 25.8.2018. Tuomari Marjo Järventölä.

Taru Suvikarelia 2018 Joensuun ravirata ERI 1 NUK 1 SA  PN 2 VASERT VARACA

Taru Kuopion ravirata 3.8.2018 ERI 1 NUK 3 SA PN 4

Yörnilän Unique ”Martta” testattu 15.6.2017. JLPP N/N. Ei kantaja.

Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry:n järjestämä MH-luonnekuvaus Maaningan Haukkumajalla 8.10.2016. Yörnilän Unique ”Martta” hyväksytty.

Yörnilän Unique ”Martta” jalostustarkastettu hyväksytysti Polvijärvellä lauantaina 16.8.2016. Tuomarina Marjo Järventölä.

Yörnilän Unique ”Martta” tutkittu 23.2.2016, lonkkanivelet A/A, kyynärnivelet 0/0 ja silmät terveet.

 

Minä Martta

Ajattelin kertoa teille hieman itsestäni, omistajien avustuksella. Synnyin kolme vuotta sitten kauniina kesäpäivänä Sälevän järven rannalla.
Kuopioon muutin seitsemän viikon ikäisenä ja minulla on ollut leikkikaverina   Mimmi. Luonteeltani olen rauhallinen, mutta minusta löytyy myös voimaa ja tahtoa olla emäntäni tuki ja turva. Emäntäni on kova marjastamaan, sienestämään ja minä pääsen sinne risujen etsimiseen. Minusta on sanottu, että bravuurini on pallojen ja vetonarujen kanssa leikkiminen.

Ollessani reilu kaksi vuotias, koin jotain ihan uutta ja ihmeellistä! Pääsin ensimmäistä kertaa ikinä junan kyytiin. Matkustin ”sijaisemäntäni” kanssa Kouvolaan. Matka meni kuulema oikein hyvin. Hotellielämä sopi minulle kuin nenä päähän, voi että ne hotellin sängyt olikin sitten pehmeitä!! Kouvola tulikin minulle sen talven aikana hyvin tutuksi, sain sieltä jopa pari uutta ihmiskaveria ja metsissä samoiltiin yhdessä, tykkäsin niiiiin kovin!

Kesällä tykkään mökkeillä oman ihmislaumani kanssa. Mökki sijaitsee järven rannalla, toissa kesänä opin uimaankin ja se oli niin hitsin riemukasta puuhaa, että sen seurauksena sain itselleni ikävän vesihännän. 🙁
Se ei ollut kivaa. Sen jälkeen en olekaan oikein tykännyt kuin kahlata järvessä.

Torstai-iltana, 26.10.2017 minusta tuli kahdentoista lapsen äiti. Ja nyt tässä opetellaan uutta yhteistä elämäämme. <3


Työnimeni on Iines.”


T
ulevaisuuden tähdet. <3

 

Tuusniemen näyttely helmikuu 2015 068
Tuusniemen näyttely 21.2.2015 Yörnilän Unique ”Martta”
ROP-pentu.

 

20150121_182335

 

                                           KOIRAN RUKOUS
Kunnioitettu omistajani, kohtele minua lempeydellä, sillä kukaan ei ole sinulle kiitollisempi kuin minun uskollinen sydämeni.
Älä katkaise luonnettani kepillä, vaikka nuolisinkin kättäsi lyöntien välillä. Lempeytesi ja kärsivällisyytesi opettaa minua tekemään asioita paljon nopeammin ja tehokkaammin.

Puhu minulle usein, sillä sinun äänesi on minulle maailman tärkein ääni minkä koskaan olen kuullut, kuten varmasti olet myös huomannut hännän heilumisestani ja iloisesta haukustani kuullessani askeleesi.

Kun ilma on kylmä ja märkä, ota minut sisälle, sillä olen lemmikkisi, en enää villieläin, joka on tottunut kylmään ja märkään. En pyydä muuta kuin maata jalkojesi juuressa palvoen läheisyyttäsi. Vaikka sinulla ei olisi kotiakaan, mieluummin seuraisin sinua jään ja tuiskun läpi, kuin makaisin pehmeällä patjalla, olet jumalani ja minä uskollinen palvojasi.

Pidä kupissani aina puhdasta vettä, sillä vaikka osaan tulla luoksesi, en osaa kertoa janostani. Anna minulle terveellistä, hyvää ruokaa, jotta pysyn terveenä, voin leikkiä, juosta, kilpailla, metsästää ja toteuttaa käskyjäsi, seurata vierelläsi ja pysyä valppaana ja vahvana puolustamaan sinua hengelläni, kun sinä olet uhattuna.

Ja, hyvä valtiaani, jos jumala niin haluaa ja terveyteni minut jättää, älä hylkää minua vaan pidä minua sylissäsi, hyväile lempeillä käsilläsi väsynyttä palvelijaasi ja laita minut armeliaaseen ikuiseen lepoon. Ja minä lähden luottaen, – tietäen viimeiseen hengenvetooni saakka – kohtaloni olleen aina turvallinen sinun vallassasi.

                                                        Beth Norman Harris